SAKSA

Valinnaisen kielen opetus painottuu puheviestintään kaikkein tavanomaisimmissa arkipäivän tilanteissa ja toimii samalla johdantona pitempikestoisille kyseisen kielen opinnoille toisen asteen koulutuksessa.

Tavoitteet:

Oppilas oppii

• kommunikoimaan puhekumppanin tukemana henkilökohtaisia perustietoja käsittelevissä ja välittömiin tarpeisiin liittyvissä puhetilanteissa.

• ymmärtämään helposti ennakoitavia arkielämään liittyviä kysymyksiä, ohjeita, pyyntöjä ja kieltoja

• lukemaan arkielämään liittyviä ennakoitavissa olevia yksinkertaisia viestejä

• kirjoittamaan kortteja, sähköpostiviestejä, muistilappuja ja muita hyvin suppeita viestejä sekä joitakin perustietoja itsestään ja lähipiiristään.

• viestinnän kannalta keskeisen kieliopin

8. LUOKKA

•                    ääntämisen perusteet

•                    perussanastoa tutuista aihepiireistä